Naslovna Arhiva članaka Novosti Natjecanje u Varaždinu 06.12.2014

Natjecanje u Varaždinu 06.12.2014

1.kolo Robolige 2014/15 u Varaždinu - prvi put RoboDance i Soccer kategorija

Dana 06.12.2014 će se u Varaždinu održati 1. kolo natjecanja Robolige koja kroz 3 kola selektira hrvatsku reprezentaciju za svjetsko natjecanje iz robotike koje će se 2015-te godine u srpnju održati u Kini. Natjecanje će se održati u dvorani Graberje koju nam je ustupila ZŠUGV i Grad Varaždin, a datum 6.12. je ujedno i dan Grada Varaždina. Na natjecanju očekujemo do 150 natjecatelja, mentora i sudaca. Svoje sudjelovanje su najavile i ekipe iz Slovenije, Engleske i Slovačke. Natjecanje je cjelodnevno, od 9 do 19h.

Učenici iz Varaždina i Varaždinske županije kroz rad u Udruzi Robofreak su do sada već postigli iznimne rezultate na svim razinama natjecanja u robotici osnovnih i srednjih škola, od lokalnih do svjetskih. Tako je na svjetskom natjecanju RobocupJunior Istambul 2011. varaždinska ekipa osvojila 2.mjesto, na svjetskom natjecanju RobocupJunior Mexico 2012. osvojila 3. mjesto, a na svjetskom natjecanju RobocupJunior Nizozemska 2013. naslov SVJETSKOG PRVAKA ( ispred Japana, Njemačke, Kine …). Sa RobocupJunior Austrija Open 2014, hrvatske varaždinsko-zagrebačke ekipe su se vratile sa čak 7 medalja!

Prvi put je natjecanje Hrvatske lige robotičara u Varaždinu održano 2012-te godine.

Na natjecanju se učenici osnovnih i srednjih škola natječu u nekoliko kategorija RobocupJunior natjecanja. Kategorije su osmišljene na način da čine modele stvarnih situacija iz života koji opet zahtijevaju da robot samostalno rješava postavljene zadatke.

U okviru natjecanja postoje 4 kategorije: Soccer (nogomet), Rescue A (spašavanje žrtve), Rescue B (gašenje požara) i RoboDance (ples i kazalište). U Varaždinu se na natjecanje uvodi kategorija Soccer i RoboDance uz kategorije Rescue A i B koje su bile do sada. Od robota se u svim kategorijama zahtijeva da pokažu svoje sposobnosti u kretanju i savladavanju prepreka koristeći razne vrste senzora. Od ekipa se oče kuje timski rad, razvijanje različitih strategija savladavanja prepreka i spašavanja. Ekipe trebaju napisati računalne programe za razne vrste sučelja kojima je rezultat autonomno kretanje robota bez upravljanja od strane učenika.

Kao i mnoge druge aktivnosti neprofitnih udruga, tako je i ovaj događaj rezultat entuzijazma profesora i roditelja koji svojim angažmanom pridonose edukaciji i novim životnim iskustvima učenika.

Cheap web hosting service is not always a good solution. I highly recommend reading some hosting reviews such as hostmonster review or ipage hosting review.
Business Joomla Templates designed by Joomla Hosting