Naslovna Arhiva članaka Novosti EduRo u Supetru uz potporu MZOS

EduRo u Supetru uz potporu MZOS

23 do 25.01.2015 je u Supetru na Braču održana prva radionica iz EduRo projekta uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kroz Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015.

Za radionicu je prof.Ivica Kolarić pripremio: materijal koji će koristiti napredni učenici koji već sudjeluju na natjecanjima Hrvatske lige robotičara u različitim kategorijama, materijal koji će koristiti učenici prijavljeni na školsko natjecanje iz tehničke kulture, kategorija ROBOTIKA i materijal koji će učenici početnici koristiti pri izradi različitih konstrukcija. Prof.Hrnjić je pripremila plakat za radionicu te 2 vrste ankete kojima se evaluira učinak radionice. Prof. Danica Plastić te prof.Katja Barbić su napravile sve pripremne radnje za održavanje radionice te animirale veliki broj učenika da sudjeluje u radu.

Prva radionica je bila namijenjena početnicima koji su prvo izrađivali konstrukcije. Učenici su se odazvali u velikom broju. Učitelj je nakon svake dobro odrađene vježbe tri najbolja tima simbolično nagrađivao čokoladama. Vježbe konstrukcije povezali smo sa gradivom iz tehničke kulture i fizike jer se kroz praktične vježbe lakše nauče osnove fizike i tehnike. Na radionici su osim učenika iz OŠ Supetar sudjelovali i učenici OŠ Bol i učenici OŠ Milna. To su učenici 8.raz. iz OŠ Supetar: Frane Števanja, Tonći Franulić, Paul Lombardić i Matej Androšević.Radionica je svima bila jako zanimljiva pa nije bilo problem što je broj učenika bio veći od uobičajenog. Profesoru su asistirali učenici koji su već prošli ove početničke radionice. Uz učenike iz OŠ Bol sudjelovala je i prof.informatike Lucija Špacal.

Druga radionica bila je namijenjena učenicima koji se spremaju za 2.kolo Hrvatske lige robotičara u kategoriji RoboDance i učenicima iz Splita koji su se prijavili na školsko natjecanje iz tehničke kulture. Uz učenike iz Splita na radionici je sudjelovala prof. Zora Čatipović – OŠ „Mejaši“, Split i prof. Branko Čatipović – OŠ „Josip Pupačić“, Omiš.

Učenici su na radionici ispunili anketne obrasce. Analizom anketa zaključili smo da su učenici bili oduševljeni sa radionicom, posebno izradom konstrukcija i programiranjem, da im se sviđa ovaj način rada i da sve naučeno smatraju korisnim u budućem obrazovanju, kao što može imati i praktičnu primjenu u životu. Praktične zadatke su odrađivali samostalno uz međusobno pružanje timske potpore i prijateljsko druženje. Zadatke nisu smatrali preteškima i žele se prijaviti i sudjelovati na budućim natjecanjima.

Cheap web hosting service is not always a good solution. I highly recommend reading some hosting reviews such as hostmonster review or ipage hosting review.
Business Joomla Templates designed by Joomla Hosting