Naslovna Iz medija

Iz medija

Prvo, prvo i drugo mjesto u Sloveniji na RobocupJunior 2013

Autor Administrator Srijeda, 22 Svibanj 2013 09:41

Novi uspjesi u Sloveniji na RobocupJunior 2013

21.5. je održano Državno natjecanje u robotici ROBOBum 2013. na Fakultetu za elektrotehniku, računarstvo i informatiku u Mariboru. Hrvatska je sudjelovala sa 5 ekipa, tri osnovnoškolske i dvije srednjoškolske.

Hrvatske su se ekipe i ovaj put vratile sa medaljama: dva zlata i jedno srebro.

U kategoriji Robo Rescue A za osnovnoškolce, u konkurenciji od 30 ekipa, hrvatske su ekipe osvojile prvo i drugo mjesto. Prvo mjesto je osvojila ekipa Jabuka (Roko Parać i Matej Novosad, učenici OŠ Jabukovac), a drugo mjesto ekipa KONTO (Filip Kuzminski i Vilim Pagon, učenici 1.OŠ Varaždin). U kategoriji Robo Rescue A za srednjoškolce, u konkurenciji od 30 ekipa, hrvatska je ekipa osvojila 1.mjesto sa ekipom Robofreak (Ivan Kolarid, učenik Elektrostrojarske škole Varaždin i Lana Kovačevid, učenica OŠ Mate Lovraka Zagreb).

Za sve ove učenike ovo natjecanje je ujedno i dobra priprema za svjetsko natjecanje koje se ove godine održava u Eindhovenu, Nizozemska od 24.6. do 30.6.2013.

 

 

Gostovanje na VTV u Vekerici

Autor Administrator Srijeda, 08 Svibanj 2013 06:21

Naši robotičari su gostovali u emisiji Vekerica na Varaždinskoj televiziji i evo što su rekli o dosadašnjim uspjesima i daljnjim planovima:

 

Gostovanje u Dobro jutro Hrvatska

Autor Administrator Subota, 04 Svibanj 2013 18:45

Gostovanje u emisiji HTV 1, Dobro jutro Hrvatska povodom odličnog plasmana na natjecanju u Austriji, 03.05.2013

 

Večernji list:Varaždinski najbolji na natjecanju robotičara

Autor Administrator Nedjelja, 03 Lipanj 2012 07:14

Varaždin je bio domaćin CroRoboCup Junior Open natjecanja, najvećeg okupljanja mladih robotičara u Hrvatskoj. Bilo je to završno 4. kolo Hrvatske lige robotičara na kojem je sudjelovalo 98 natjecatelja.

U konkurenciji osnovnoškolaca sva tri prva mjesta završila su u rukama Varaždinaca. Tako je prvo mjesto pripalo ekipi “Tipkalo”, Davidu Preložičeku i Juri Boniću, drugi su bili Filip Kuzminski i Borna Kadežabek okupljeni u ekipi “Konto”, dok je treća bila ekipa Team Victory”, odnosno Julijan Martinčević i Vilim Pagon. U ukupnom plasmanu pobjednici su F. Kuzminski i B. Kadežabek.

Opširnije: Večernji list, Varaždinci najbolji na natjecanju robotičara CroRoboCup Junior

 

24 sata: Robotika u malom prstu

Autor Administrator Nedjelja, 03 Lipanj 2012 07:08

Na 4. i završnom kolu natjecanju robotičara iz cijele zemlje u subotu je bilo oko stotinu djece. Filip Kuzminski (12) bio je najbolji u ukupnom poretku. Krajem lipnja putuje na svjetsko prvenstvo u Meksiko.

Opširnije: 24 sata, robotika u malom prstu

 

Stranica 1 od 2

«Početak«12»Kraj»
Cheap web hosting service is not always a good solution. I highly recommend reading some hosting reviews such as hostmonster review or ipage hosting review.
Business Joomla Templates designed by Joomla Hosting