Naslovna Natjecanja

Natjecanja

 

Brazil 2014 RobocupJunior

Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014: Hrvatski robotičari se kući vraćaju s dva pehara

Hrvatske ekipe bile su odlične u sve tri kategorije i osvojile su dva pehara, nakon što je svaka od njih u četiri dana odvozila 10 vožnji.

Osnovnoškolska ekipa HZTK Croatia u sastavu Roko Parać i Grgur Premec, mentorica Jelka Hrnjić, osvojila je 2. mjesto u supertimovima u kategoriji Rescue A Primary, a srednjoškolska ekipa Croatian robotic association u sastavu Ivan Kolarić i Janko Pribičević, mentor Ivica Kolarić, osvojila je 3. mjesto u kategoriji Rescue B.

...više pročitajte na e-varaždin

 

Uspješni na natjecanju RobocupJunior Slovenija 2014

Dva prva mjesta na natjecanju RobocupJunior Slovenija 2014

13.5.2014. u Mariboru je održano natjecanje RoboBum 2014 u sklopu kojeg je održano natjecanje RobocupJunior.

Na natjecanju je sudjelovalo 7 hrvatskih ekipa: 3 osnovnoškolske ekipe u kategoriji Rescue A Primary i 4 srednjoškolske ekipe u kategorijama Rescue A Secondary i Rescue B.

Arena u Rescuea A Primary sastojala se od samo dvije sobe što je malo zbunilo naše osnovnoškolske ekipe, a pri tome se u istoj sobi trebalo primijeniti i pravilo lijevoga, odnosno pravilo desnoga i zaobići sve prepreke. Plasirali su se na 7. i 13. mjesto.

Srednjoškolci su već iskusni i efikasno su riješili zadane staze. Ekipa na čelu s kapetanom Matejem Novosadom je u kategoriji Rescue A Secondary bila najbolja jer je riješia je stazu bez greške i time potvrdila svoj rezultat iz Austrije. Ekipa KONTO sa kapetanom Filipom Kuzminski je u prvoj sobi imala grešku pa je sobu riješila od drugog puta i osvojila 3.mjesto dok je treća hrvatska ekipa iz Zagreba na čelu sa Androm Katancem bila odmah iza na 4.-tom mjestu.

U kategoriji Rescue B je ekipa na čelu sa Ivanom Kolarićem bila uvjerljivo najbolja i osvojila diplomu i nagradu za 1. mjesto.

 

Hrvatski i varaždinski robotičari u Austriji deklasirali konkurente

Opet prvi na Austria RobocupJunior Open 2014

U Beču je u dane vikenda, 26. i 27. travnja, održano međunarodno natjecanje RobocupJunior Austrian Open 2014 na kojem su, osim domaćina, sudjelovali i natjecatelji iz Slovenije, Hrvatske, Irana i Italije. Naši timovi su osvojili gotovo sve što se osvojiti moglo, a njihovi članovi su stasali u Udruzi Robofreak  Varaždin i Hrvatskom društvu za robotiku Zagreb...

…pročitajte na e-varazdin.hr

 

Varaždinski robotičari pobjedama potvrdili izvrsnost u Slovačkoj

Na RobocupJunior Slovačka 2014 zauzeli prva mjesta

Na poziv nacionalnog predstavnika RobocupJunior najecanja u Slovačkoj, Mire Kohuta, varaždinska Udruga Robofreak je prijavila 10 ekipa natjecatelja osnovnih i srednjih škola iz Varaždina i Zagreba na natjecanje koje je održano 10. i 11. travnja u Slovačkoj.

…pročitajte na e-varazdin.hr

 

Varaždinci najbolji na državnom natjecanju osnovnih škola iz robotike

Državno natjecanje osnovnih škola iz robotike

U Primoštenu je od 2. do 4. travnja održano 56. državno natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske i 2. smotra mladih poduzetnika. Na natjecanju je sudjelovalo 7.287 učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske, a znanje su odmjeravali u 13 kategorija.

…pročitajte na e-varazdin.hr

 

Varaždinski robotičari postigli odlične rezultate u Dubrovniku

3. kolo Robolige u Dubrovniku

Na zadnjem kolu hrvatske RobocupJunior lige održanom u Dubrovniku robotičari iz Varaždinske županije su postigli odlične rezultate i uveli nove natjecateljske ekipe s podmlatkom, koji obećava još puno dobrih rezultata.

…pročitajte na e-varazdin.hr

 

Stranica 1 od 3

«Početak«123»Kraj»
Cheap web hosting service is not always a good solution. I highly recommend reading some hosting reviews such as hostmonster review or ipage hosting review.
Business Joomla Templates designed by Joomla Hosting